МАРТИН БОРИСОВ БЕНД

За Вашите празници и мероприятия – оркестър „Мартин Борисов бенд“ – град Перник.
Оркестърът е създаден през 2016 г. и оттогава бързо си създава име сред любителите на народната музика в Западна България. Съставът включва едни от най-талантливите музиканти в региона, всеки от които носи своя уникален стил и опит.

Ръководителят на оркестъра Мартин Борисов има записи в Българското национално радио и Българската национална телевизия. Носител е на редица национални и международни награди. Концертира у нас и в редица страни по света. През 2023 г. става част от SPICH Project Orchestra – Република Сърбия, а през 2018 г. е представен в рубриката на предаването „Иде нашенската музика“ по БНТ 1 за най-добрите акордеонисти на България.

Солистките на оркестъра Анета Асенова и Силвия Симеонова имат богат музикален опит. Над 20 години двете певици са част от оркестър „Средец“ с ръководител Йордан Илиев – Писеца.

Репертоарът на групата обхваща всички фолклорни региони на България, гарантирайки, че има нещо за всеки. Присъствието им на Вашите събития несъмнено ще добави нотка вълнение и радост към празненствата.

Състав:

Мартин Борисов – акордеон

Седефчо Славчев – кларинет

Валентин Варадинов – ритъм китара / бас и клавир

Васил Илиев – ударни инструменти

Анета Асенова – солистка

Силвия Симеонова – солистка